Δραστηριότητες

Στην καρδιά της Μακεδονίας, η Βέροια είναι μια πόλη με ιστορία πολλών αιώνων, φυσικές ομορφιές και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης προτείνεται σε κάθε επισκέπτη της.
Η πόλη διαθέτει ένα ζωντανό κέντρο με διάφορα μαγαζιά διασκέδασης και εστιατόρια/ταβέρνες με ποιοτικό φαγητό.

Βήμα του Αποστόλου Παύλου:
Ιστορικό μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και πηγή θρησκευτικού τουρισμού για την πόλη. Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε στην πόλη της Βέροιας τον 1ο αιώνα μ.Χ. και συνέχισε το ταξίδι του ευχαριστημένος από την θερμή υποδοχή των κατοίκων της και την προσήλωσή τους στο λόγο του. Στο εν λόγω μνημείο, διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο εορταστική εκδήλωση, υπό τον τίτλο “Παύλεια”.

Βυζαντινές εκκλησίες:
Η Βέροια είναι γνωστή για τις πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που διαθέτει (περίπου 48 σωζόμενες σήμερα και 72 αρχικά), με αποτέλεσμα να επονομάζεται και μικρή Ιερουσαλήμ, καθώς και μοναδικές συλλογές βυζαντινών εικόνων. Ιδιαίτερα φημισμένος είναι ο ναός της Αναστάσεως του Σωτήρος ή αλλιώς “η Εκκλησία του Χριστού

Εβραϊκή Συναγωγή:
Στην καρδιά της εβραϊκής συνοικίας της Βέροιας, της Μπαρμπούτας, βρίσκεται το πέτρινο κτίριο της Συναγωγής, με περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο. Μία από τις αρχαιότερες και πιο καλοδιατηρημένες συναγωγές στην Ευρώπη.

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας:
Παρουσιάζεται η ακμή της Βέροιας κατά τη Βυζαντινή εποχή με κάθε λεπτομέρεια. Στεγάζεται στον παλαιό Μύλο του Μάρκου, κοντά στα τείχη της πόλης. Στα ευρήματα συμπεριλαμβάνονται ψηφιδωτά, χειρόγραφα, έργα αγγειοπλαστικής, ξυλόγλυπτα και νομίσματα.

Βασιλικοί Μακεδονικοί τάφοι:
Σε μικρή απόσταση από τη Βέροια, στην περιοχή της Βεργίνας (12χλμ), μπορείτε να επισκεφτείτε τον αρχαίο τάφο του Φιλίππου Βασιλιά Β’ καθώς επίσης και το σύγχρονο υπόγειο μουσείο της Βεργίνας με τους Βασιλικούς τάφους και εκθέματα από ολόκληρη την ιστορία της Μακεδονίας.

Τι να κάνετε:
Για τους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ, σε πολύ κοντινές αποστάσεις υπάρχουν τρία οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα όπου μπορείτε να απολαύσετε το σκι και τα υπόλοιπα σπορ ή ακόμα και μια ωραία χειμερινή εξόρμηση στη φύση.
Χιονοδρομικά κέντρα:
Σέλι (25 χλμ)
3-5 Πηγάδια (30 χλμ)
Ελατοχώρι (35 χλμ)